Жданов розповів про знищення Кримського моста

Росіяни виводять частину техніки з Криму і посилюють протиповітряну оборону на півострові. Вони побоюються, що ЗСУ пошкодять Кримський міст.

І якщо Україна паралельно проводитиме успішний контрнаступ на півдні, окупанти опиняться в глухому куті.

Такою думкою поділився військовий експерт Олег Жданов в ефірі національного телемарафону.

Ведучий попросив аналітика прокоментувати заяву американського Інституту вивчення війни про те, що росіяни виводять техніку з півострова. У відповіді Жданов припустив, з чим можуть бути пов'язані такі дії.

«Не вірити британській розвідці або американській розвідспільноті немає підстав, тому повіримо, що вони виводять техніку. Мається на увазі сухопутні війська. І дійсно, вони намагаються закрити небо від таких ось ударів, які сьогодні наносяться по Криму. Вони прекрасно розуміють, що це тільки початок. І те, що виводять техніку, це говорить про те, що вони прекрасно розуміють, що наступною ціллю може стати Кримський міст. Не в плані його руйнування, а в плані його просто виведення з ладу. Щоб не було можливості ганяти по ньому ешелони і колони військової техніки», — заявив Жданов.

Експерт також послався на свою попередню заяву про потенційні проблеми окупантів у Криму. Якщо рашисти не зможуть поставляти техніку на територію півострова через міст, то вони опиняться в глухому куті без шансів на підкріплення. Росіяни усвідомлюють таку небезпеку і саме з цим, ймовірно, пов'язане відведення військ.