У Білому домі прокоментували наступ ЗСУ на Півдні

Збройних Сил України (ЗСУ) активно наступають на кількох напрямках на Півдні країни. Білий дім прокоментував такі дії.

Так, Білий дім каже, що бачив повідомлення про те, що Україна почала контрнаступ на Півдні, але не хоче далі коментувати конкретні українські військові операції. Про це заявив Джон Кірбі, координатор із комунікацій Ради національної безпеки.

Водночас Кірбі зауважив, що незалежно від розміру, масштабу та розмаху останнього контрнаступу українці «вже вплинули на військовий потенціал росії».

Тому що росіянам довелося витягнути ресурси зі сходу просто через повідомлення про те, що українці можуть більше наступати на півдні. Вони скоротили певні підрозділи… в певних районах на сході Донбасу, щоб відповісти на те, що чітко вважали загрозою контрнаступу,
— заявив він.

Також Кірбі сказав, що росія й надалі має проблеми із особовим складом війська і намагається розширити вербування бойовиків всередині росії. Крім того, за його словами, росія «спокушає» деяких своїх солдатів строкової служби та контрактників служити понад встановлені терміни.

Координатор із комунікацій Ради національної безпеки також зазначив, що ідея йти в атаку не нова для українців. Оскільки українські сили «ведуть бій з росіянами всередині» України вже досить давно, включно з першими місяцями війни навколо столиці Києва.


Джерело: CNN