Швейцарська компанія Logitech йде з російського ринку

Logitech — один із найбільших виробників комп’ютерної периферії — прийняла рішення піти з російського ринку та звільнити всіх своїх співробітників у країні, повідомляє Obozrevatel.

Швейцарська компанія Logitech йде з російського ринку
Швейцарська компанія Logitech йде з російського ринку

Постачання приладів виробництва Logitech до Росії призупинено з квітня 2022 року через вторгнення рф в Україну. Тепер компанія закриє представництво в рф та звільнить співробітників. Останнім днем роботи російського представництва Logitech стане 31 серпня.

Logitech виробляє не тільки клавіатури та миші, але й колонки, геймпади, джойстики, обладнання для геймерів, гарнітури та ін. Також компанія займається рішеннями в галузі відеоконференцзв'язку.

Експерти впевнені, що продукцію Logitech у росії замінити не зможуть.

«Їхні камери за ціною приблизно рівні з китайськими аналогами, але за якістю значно кращі. Вони де-факто стали стандартом в оснащенні периферійним обладнанням робочих місць», — йдеться у повідомленні.

На думку заступника директора та співзасновника компанії Vinteo Дмитра Сірого, у Logitech «найкраща периферія у своєму сегменті, вони лідери за якістю продуктів, що задають технологічні тренди».

«У росії у локальних виробників подібних рішень немає, і якщо остаточний відхід швейцарського вендора все ж відбудеться, заміна здійснюватиметься на китайські аналоги», — вважає Сірий.

Загалом уже понад 83% великих міжнародних компаній звернули свою діяльність у Росії з моменту її повномасштабного вторгнення в Україну. Такі підрахунки опублікувала Єльська школа менеджменту.

Рекомендовані публікації