Митниця Фінляндії конфіскує у росіян євро на кордоні

Відповідно до санкцій Європейського Союзу проти росії, на кордоні Фінляндії конфіскують євро у російських туристів, які повертаються додому, повідомляє Yle.

Митниця Фінляндії конфіскує у росіян євро на кордоні
Митниця Фінляндії конфіскує у росіян євро на кордоні

Митники пропонують або передати вилучені гроші будь-кому, хто їде до Фінляндії, або залишити на зберігання в пункті пропуску і забрати при повторному в'їзді в країну, оскільки термін зберігання необмежений.

Головний митний інспектор Яркко Кескінен розповідає:

«Експорт офіційної валюти ЄС до росії заборонено санкційним регламентом», — зазначає він і водночас додає, що можливості зберігати гроші в пункті пропуску в громадян рф немає.

Раніше у березні Європейський Союз заборонив ввезення в росію банкнот євро. Заборона не поширюється на ввезення в рф готівки, необхідної для фінансування роботи в рф посольств, консульств чи представництв міжнародних організації, але лише тих, що мають дипломатичний імунітет.

Наприкінці липня Митниця Фінляндії здійснила у пунктах перетину кордону трохи більше ніж 2500 перевірок щодо осіб, які прямують до росії — близько сотні перевірок привели до додаткових заходів через санкції.


Джерело: Yle