Віддав наказ на вторгнення на територію північних областей України: судитимуть генерала рф

Командувач східного військового округу росії брав участь у підготовці, плануванні та організації вторгнення підпорядкованих підрозділів на територію північних областей України. Також він керував військовою операцією під час спроби захоплення території Київщини із західного напрямку.

Судитимуть російського генерала
Судитимуть російського генерала

Про це повідомила Національна поліція України.

Правоохоронці встановили, що високопосадовець російської армії 24 лютого віддав наказ на вторгнення в Україну підпорядкованому особовому складу, який у той час перебував на території Білорусії. З’ясовано, що в березні 2022 року генерал проживав у селі Здвижівка Бучанського району та із захопленого загарбниками дитячого садка керував бойовими діями. Також у селі Катюжанка він вручав російським військовим державні нагороди для підвищення їх морально-психологічного стану.

«Вторгнення російських загарбників на територію України супроводжувалося окупацією населених пунктів і бомбардуванням цивільних об’єктів. Це призвело до загибелі мирного населення, зокрема й дітей», — повідомляє поцілія.

Офісом Генерального прокурора направлено до суду обвинувальний акт щодо генерал-полковника збройних сил рф.

Високопосадовець російської армії обвинувачується в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни. Такі злочини караються позбавленням волі на строк до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Імені генерала правоохоронні органи не називають, а його фотографія в повідомленні Нацполіції «заблурена». Новинарня повідомляє, що йдеться про генерала-полковника Олександра Чайку.