Україна вимагає гуманітарний коридор із ЗАЕС

Ситуація навколо найбільшої АЕС у Європі через постійні обстріли з боку російської армії продовжує залишатися напруженою. Тому українська влада вимагає гуманітарний коридор із територій навколо Запорізької атомної електростанції

Запорізька АЕС
Запорізька АЕС

Про це заявила віцепрем’єр Ірина Верещук, передає Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих території України.

Ситуація навколо ЗАЕС через постійні російські обстріли продовжує залишатися напруженою. Зокрема, 5 вересня обстріли спровокували пожежу та відключення від мережі останнього її енергоблоку. Мирні громадяни з навколишніх населених пунктів хочуть якнайшвидше евакуюватися, повідомила віцепрем’єр Ірина Верещук, відповідаючи на запитання журналістів під час етеру на французькому телеканалі LCI.

«Люди масово звертаються до нас по допомогу — вони намагаються залишити небезпечну територію. Ми вкотре звертаємося до рф з вимогою надати нам гуманітарний коридор для евакуації жінок, дітей, літніх людей!» — закликала посадовиця.

Вона констатувала, що росія офіційно відмовляється надавати такі коридори. Втім, Україна не припинить спроб допомогти своїм громадянам виїхати у безпечні місця, наголосила Верещук.