Повернення акцизних податків на пальне, експерт розповів, як влада хоче відмивати кошти

Повернення акцизних податків на пальне виглядає, як відмивання коштів. Адже надходження з акцизів хочуть переводити на будівництво доріг.

Повернення акцизних податків на пальне, експерт розповів, як влада хоче відмивати кошти

Про це заявив екс-голова асоціації учасників ринку «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук.

«Замість того, щоб направити гроші на потреби ЗСУ. Зокрема, забезпечити їх боєприпасами та теплим одягом, влада це перекладає на волонтерів, а надходження з акцизів вирішила розподіляти на будівництво доріг. Виникає питання, яких доріг? Українці згодні їздити по ямах, аби тільки у ЗСУ були ліки, їжа та боєприпаси. Тому все це схоже на відмиття коштів. Зокрема, фраза — для погашення попередніх боргів. Це що означає, що хтось будував дороги за власні кошти і ми комусь заборгували? Складається враження, що під боргами якраз йде відмив коштів через відкати», — каже Л. Косянчук.

Він нагадує, що кінцева ціна пального для споживача залежить від цін на європейському ринку, бо сьогодні Україна отримує пальне тільки з нього, а також від суми податків на пальне та курсу гривні. Також ще один чинник — співвідношення: попит- пропозиція.