Папа Римський закликав не використовувати релігію для виправдання війни

Папа Римський Франциск у середу, 14 вересня, закликав не використовувати релігію для виправдання війни.

Папа Римський закликав не використовувати релігію для виправдання війни

Як повідомляє Vatican News, під час виступу на Конгресі лідерів світових і традиційних релігій у столиці Казахстану Нур-Султані понтифік заявив, що насильство не можна виправдовувати, а мирське не має використовувати в своїх корисливих цілях священне, передає Новое время.

«Бог є мир, і веде Він завжди до миру і ніколи — до війни. Тому давайте зі ще більшою силою присвятимо себе сприянню та зміцненню необхідності того, щоб конфлікти вирішувалися не нікчемними доводами сили, зброєю та погрозами, а лише тими засобами, які благословляє Небо, гідними людини: зустріч, діалог, переговори, що проводяться з особливою турботою про дітей і молоді покоління», — сказав Папа.

Як повідомляє Radio Liberty, на Конгресі, де прозвучала промова папи, мав бути глава РПЦ і поплічник російського диктатора володимира путіна патріарх Кирило, але незадовго до заходу він відмовився. При цьому на Конгрес приїхала делегація РПЦ.

Наприкінці меси Папа Франциск також сказав, що «думає про багато місць, виснажених війною, особливо про любу Україну». Він закликав «не звикати до війни» і «наполягати на спробах, спрямованих на досягнення миру».

Читайте також


Дезінформація, пропаганда, маніпуляція, ворожі наративи як поле бою

Інформаційна війна — це коли методи управління поглядами, рішеннями та вчинками величезних мас людей використовують для перемоги над супротивником. У тому числі методи реклами, public relations і брендингу; маніпуляції різних видів (передчуття, чутки, вибух емоцій), маніпулятивні наративи, навіть якщо вони виглядають «патріотичними», залякування, журналістика (включаючи фейки та дезінформацію) всіх жанрів та форматів, блогерська «праця»…

Рекомендовані публікації