У New York Times написали, чому наступ на Донбасі буде для ЗСУ складнішим, ніж на Харківщині

На Донбасі українські війська мають виконувати набагато важче завдання, ніж у Харківській області, де вони протягом кількох днів брали місто за містом, нерідко без жодного пострілу.

У New York Times написали, чому наступ на Донбасі буде для ЗСУ складнішим, ніж на Харківщині

Про це пише New York Times у репортажі, написаному у місті на Донеччині Часів Яр поряд з Бахмутом.

«Росіяни окопувалися на Донбасі майже десятиліття. У них незліченна кількість запасних позицій, укріплених траншів, десятків тисяч солдатів, найманців із горезвісної групи „Вагнера“ ​​та авіаційне прикриття через близькість до російського кордону. Вони також мають мережу цивільних шпигунів, що добре фінансується» на підконтрольних Україні територіях, які передають секретну інформацію росіянам, часто із руйнівними наслідками", — йдеться у матеріалі.

Український солдат на передовій, який поспілкувався з кореспондентом американського видання (але залишився анонімним «через делікатність його становища») визнав, що українські військові зазнають тяжких втрат на Донбасі і що «росіяни штурмують щодня і захоплюють нашу територію на пару метрів на день».

«У Соледарі з усіх боків лунають оглушливі вибухи. Чорний дим згущує повітря. Мирні жителі відмовляються евакуюватися, не підкоряючись прямому наказу українського уряду піти зі шляху військ, що наближаються. Війська не довіряють народу. Народ не довіряє військам. нікому не довіряє», — пише кореспондент NYT.

Читайте також


Рекомендовані публікації