У Пентагоні назвали псевдореферендуми рф на території України інформаційною операцією

Псевдореферендуми, які росія має намір провести на тимчасово окупованих територіях України до кінця цього тижня, — це інформаційна операція.

Прессекретар Пентагону Пет Райдер на брифінгу 20 вересня
Прессекретар Пентагону Пет Райдер на брифінгу 20 вересня

Про це на брифінгу 20 вересня заявив прессекретар Пентагону Пет Райдер.

«Це просто інформаційна операція, яка має відвернути увагу від складного стану, в якому зараз перебувають російські війська», — сказав він.

Райдер назвав заклик колаборантів провести «референдуми» про приєднання захоплених окупантами територій до рф частиною плану росії.

«Ми бачили, як вони робили це 2014 року, і це відбувається приблизно так: спочатку маріонеткові чиновники, як це видно зараз у пресі, заявляють, що вони збираються провести референдум, а потім вони використовують це як основу для того, щоб спробувати заявити про легітимність анексії суверенної української території», — продовжив представник Пентагону.

Він, як і радник президента США Джо Байдена Джейк Салліван, наголосив, що легітимності у цих псевдореферендумів не буде.

«Ніхто не ставитиметься до таких фіктивних референдумів із якоюсь довірою, і США, безумовно, не визнають результатів будь-яких фіктивних виборів. Ми й далі будемо працювати з Україною та нашими міжнародними партнерами, щоб надати їм необхідну підтримку», — додав Райдер.