Путін оголосив часткову мобілізацію в рф та відновив ядерний шантаж: Світові лідери розкритикували заяви російського диктатора

Лідери світових держав засуджують наміри росії провести так звані референдуми на окупованих територіях України про приєднання до РФ. Вони наголошують, що їхні результати не буде визнано. Засудили більшість країн і так звану часткову мобілізацію в рф.

Путін оголосив часткову мобілізацію в рф та відновив ядерний шантаж: Світові лідери розкритикували заяви російського диктатора
Путін оголосив часткову мобілізацію в рф та відновив ядерний шантаж: Світові лідери розкритикували заяви російського диктатора

«Ми з вами, ми допоможемо»: всі союзники в НАТО продовжуватимуть підтримувати Україну — глава МЗС Британії

Джилліан Кіган, яка змінила Ліз Трасс на посаді міністра закордонних справ Великої Британії, оцінила рішення Кремля про часткову мобілізацію як «тривожну ескалацію» війни з боку Москви.

У коментарі Sky News вона сказала, що до погроз слід ставитися «серйозно», оскільки війська України просуваються вперед, повертаючи свої території.

Кіган також розкритикувала Путіна за брехню та війну в Україні.

«Це брехня Путіна, і він продовжує повністю спотворювати те, що сталося в Україні. Це незаконна війна Росії. Звичайно, ми, як і раніше, підтримуватимемо Україну, як і всі наші союзники по НАТО», — сказала глава зовнішньополітичного відомства Британії.

Прокоментували заяву путіна і в США. Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Росії на анексовану українську територію Україну, заявила посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк.

«Фальшиві референдуми та мобілізація є ознаками слабкості, провалу Росії. Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Росії на нібито анексовану українську територію, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — написала вона у твіттері.

Російський диктатор Володимир Путін своїм рішенням оголосити часткову мобілізацію до Росії показав, що Росія є єдиним агресором у світі. Про це прем'єр-міністра Чехії Петра Фіала написав у Twitter.

«Часткова мобілізація, оголошена Путіним, — це спроба подальшої ескалації війни, розв'язаної Росією в Україні, і ще один доказ того, що Росія є єдиним агресором», — заявив він.

Прем'єр наголосив, що на тлі заяви про мобілізацію Україні потрібна допомога.

«Ми повинні продовжувати її надавати у наших власних інтересах», — наголосив Фіала.

Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас привернув увагу до того, що росія вдалася до ескалації розв’язаної нею війни у Міжнародний день миру, і запевнив у підтримці ЄС до перемоги України. Про це посол ЄС написав у Твітері.

«Не є несподіванкою, що росія вирішила у Міжнародний день миру вдатися до ескалації своєї невиправданої війни. Україні потрібен мир на власних умовах поваги до її суверенітету і територіальної цілісності. ЄС продовжує підтримувати Україну до перемоги у війні, оскільки Україна бореться і за наш мир», — написав Маасікас.

Засудив заяви путіна і канцлер Німеччини Олаф Шольц. Під час спілкування з журналістами в Нью-Йорку, де проходить 77-ма сесія ООН, назвав неприйнятними «референдуми» про приєднання окупованих територій України до РФ.

«Цілком зрозуміло, що ці фіктивні референдуми неприйнятні», — заявив Шольц та додав, що вони не охоплюються «міжнародним правом і домовленостями, досягнутими міжнародною спільнотою».