Польща закликає своїх громадян покинути рф: подробиці

Польща слідом за Естонією та Болгарією звернулася до своїх жителів, які проживають на території РФ, закликає їх покинути країну-агресорку.

Польща закликає своїх громадян покинути рф: подробиці

Також МЗС Польщі радить своїм співгромадянам утриматися від поїздок до росії.

«МЗС радить уникати будь-яких поїздок до російської федерації у зв’язку з війною в Україні та визнанням Польщі владою РФ недружньою державою», — сказано у повідомленні.

«Звертаємо вашу увагу на припинення прямого авіасполучення між Польщею та росією та дуже обмежені можливості поїздок до/з Польщі, відсутність або вкрай обмежений доступ до коштів, розміщених у Польщі (наприклад, неможливість використання польських платіжних карток), а також дії місцевих служб, такі як довільні затримання, обшуки мобільних телефонів та потенційна неможливість виїзду з росії у разі подвійного громадянства», — зауважили МЗС країни.

Також зазначається, що через значне скорочення чисельності польського дипломатичного та консульського персоналу в росії можливості надання прямої консульської допомоги польським громадянам дуже обмежені.

«У разі різкого погіршення ситуації з безпекою, закриття кордонів або інших непередбачених ситуацій, евакуація може виявитися суттєво утрудненою або навіть неможливою», — додали у міністерстві.