Українці підкорюють світ: до рейтингу Time100 Next увійшли громадянини України

Троє українців потрапили в рейтинг Time100 Next. Серед людей, які «змінюють майбутнє світу» виявилися два міністри Михайло Федоров і Олександр Кубраков, а також відома математикиня Марина В’язовська.

Українці підкорюють світ: до рейтингу Time100 Next увійшли громадянини України

Про це повідомляє журнал TIME.

У список «новаторів» Time вніс міністра цифрової трансформації Михайло Федоров. Його відзначили за внесок у впровадженні нових технологій. Федоров займає пост міністра з серпня 2019 року.

Крім того, в рейтингу «лідерів» опинився міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Він у 2019 році після виборів до Верховної Ради став народним депутатом від партії «Слуга народу». Пізніше він очолив «Укравтодор», а в травні 2021 року зайняв пост міністра інфраструктури.

Також до рейтингу time внесли українську математикиню Марину В'язовську. Вона отримала найпрестижнішу математичну нагороду-медаль Філдса.

«Докази В'язовського тісно пов'язані з кодами виправлення помилок, які використовуються в стільникових телефонах, космічних кораблях та Інтернеті, і в один прекрасний день вони можуть встановити більш чіткі зв'язки у багатьох формах зв'язку», — сказано в повідомленні.

Журнал TIME щорічно публікує рейтинг TIME100 Next. У список поточного року увійшли музиканти, медики, чиновники, лідери рухів, а також топ-менеджери компаній.

TIME визначив переможців рейтингу за п'ятьма категоріями: «творці», «феномени», «новатори», «лідери», «адвокати».


Джерело: TIME