У Німеччині зрозуміли, що Україні потрібно надавати не лише оборонне озброєння, а й ресурси для наступу

За словами експерта, у Німеччині зрозуміли, що Україні потрібно надавати не тільки оборонне озброєння, а й ресурси для наступу, включно з допоміжною технікою.

У Німеччині зрозуміли, що Україні потрібно надавати не лише оборонне озброєння, а й ресурси для наступу

Про це розповів Радіо НВ Сергій Кузан, голова Українського центру безпеки та співпраці.

«Так, абсолютно, адже там мова йде і про понтонно-мостові системи і про тягачі та про іншу допоміжну техніку, але яка конче необхідна для будь-якої армії і в тому числі для форсування водних переправ. І вже німці фактично визнають, що такі річки, як Дніпро, Оскіл або Сіверський Донець — потрібно проходити Україні і вже недостатньо оборонного озброєння», — сказав він.

Кузан зазначив, що на Заході і найбільш скептичні держави зрозуміли необхідність комплексного укомплектування ЗСУ на перспективу.

«Потрібно повноцінно укомплектувати наші інженерні війська для того щоби пришвидшити, з одного боку, темпи перекидання наших сил. А по друге це свідчення того, що у нас збільшується кількість техніки, кількість обладнання, яке потрібно для того щоб доставляти [техніку] на фронт, перекидати наше озброєння», — додав експерт.

Напередодні, уряд Німеччини підтвердив, що передасть Україні чотири системи протиповітряної оборони IRIS-T, яких ще немає на озброєнні німецької армії.