Зеленський звернувся до корінних народів росії

Президент України Володимир Зеленський російською мовою звернувся до народів Кавказу, Сибіру та інших корінних народів росії.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Він заявив, що дагестанці не повинні гинути в «підлій та ганебній війні росії». А також чеченці, інгуші, осетини, черкеси та будь-який інший народ, який опинився під російським прапором. Загалом майже 200 народів.

«Ви знаєте, хто відправляє вас усіх воювати до України. Той, хто відправляє, хоче зробити вас „вантажем 200“. А чого ви хочете? Я впевнений, що ви хочете жити. Я впевнений, що ви втомилися від брехні. Я впевнений, що ви знаєте: боротися треба зараз!» — написав Зеленський у Телерам.

Верховний Головнокомандувач сказав, що Україна бачить їхній опір злочинній мобілізації, якою російська влада хоче перекрити провал своєї кадрової армії та своїх злочинних наказів. Але все-таки закликав боротися, щоб не загинути.

«Захищайте свою свободу зараз на вулицях і площах, щоб потім не довелося воювати в горах і лісах просто за своє право жити, коли російська влада почне і наступні хвилі мобілізації. Боріться! Поборете», — додав президент.