Як росія проводила так звані референдуми на окупованих територіях України?

Представник ГУР МО України Вадим Скібіцький розповів військовому телебаченню України як терористична росія проводила так звані референдуми на тимчасово окупованих територіях України.

Як росія проводила так звані референдуми на окупованих територіях України?

За словами представника воєнної розвідки України, підготовка та проведення заходів псевдоволевиявлення координувалися адміністрацією президента рф. На тимчасово окупованих територіях України постійно перебували російські високопосадовці, а представники федеральних утворень рф надавали допомогу так званим виборчим комісіям.

Представник ГУР МО України зазначив, що росія провела потужну інформаційну кампанію, основною метою якої було переконання Європейської громадськості у дотриманні окупантами норм міжнародного права.

«За даними ГУР МО України, російські пропагандисти в різних місцях створювали постановочні сюжети. Завозили людей із ростовської області та Криму для того, щоб створити так звану масовку. Показати наскільки люди радіють, наскільки вони дружно йдуть голосувати. Цю картинку будуть показувати російському глядачу і будуть намагатися переконати Європу, що це відбулося відповідно до міжнародного права. Але ми розуміємо, що це фейк. Це чергова потужна інформаційна кампанія, які проводить рф, покриваючи свої злочини», — підсумував представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.