Російські окупанти затримали генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова

Російські окупанти затримали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова та вивезли його в невідомому напрямку.

Ігор Мурашов
Ігор Мурашов

У п'ятницю, 30 вересня 2022 року, близько 16:00 генеральний директор Запорізької АЕС Ігор Мурашов був затриманий рашистським патрулем дорогою від станції до Енергодару.

Про це повідомляє президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Автівку зупинили, його затримали та із зав"язаними очима відвезли в невідомому напрямку. Наразі немає інформації щодо місця перебування Ігоря Мурашова та його долі.

«Генеральний директор ЗАЕС є ліцензованою особою — він несе головну та виключну відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції», — йдеться в заяві президента Енергоатома.

Він також вимагає, щоб російські військові, які котролюють ЗАЕС, та співробітники росатома припинити акти ядерного тероризму стосовно керівництва та персоналу станції, негайно звільнити керівника та повернути його до виконання службових обов'язків щодо підтримки безпечної експлуатації Запорізької АЕС.

«Окремо звертаюсь до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, керівника ВАО АЕС Тома Мітчелла із закликом задіяти всі можливі заходи для термінового звільнення Ігоря Мурашова із полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов"язків», — додав він.