Загроза з боку Білорусі цілком реальна — експерт розказав про можливий наступ

Російський диктатор володимир путін щодня тисне на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Він хоче, щоб той почав збройну агресію з з боку своєї країни.

Загроза з боку Білорусі цілком реальна - експерт розказав чого очікувати
Загроза з боку Білорусі цілком реальна - експерт розказав чого очікувати

За словами політичного експерта, Білорусь може взяти безпосередню участь у війні проти України, незважаючи на заяву про те, що країна розмістить кілька десятків тисяч мобілізованих росіян.

«Можливість нового вторгнення в Україну з території Білорусі варто розглядати як реалістичний сценарій. Можливі варіанти: — спільне вторгнення білоруських і російських військ; - вторгнення лише російських військ; - вторгнення російського угруповання, створеного за рахунок направлення туди мобілізованих росіян, але з використанням білоруської військової техніки. Зараз є інформація про перекидання до Білорусі 20 тис російських мобілізованих начебто з метою навчання у військових центрах», — говорить політичний експерт Володимир Воля.

Однак ці сили можуть бути використані і для вторгнення в Україну вже з середини жовтня, якщо вони будуть забезпечені достатньої кількості необхідної техніки.

«В будь-якому випадку, буде 2 ознаки підготовки нового вторгнення: — розташування російських військових (мобілізованих) на невеликій відстані від кордону України вздовж усієї українсько-білоруського кордону; - концентрація військовослужбовців і техніки вздовж лінії кордону або локально біля певних ділянок кордону. Поки що таких ознак немає. Україна зміцнює оборону вздовж всього кордону з Білоруссю. Тому навряд чи такий новий наступ буде успішним для сил вторгнення», — зазначає експерт.

Українська влада вже заявила, що якщо з території Білорусі буде новий наступ на Україну, то окупанти отримають таку відповідь, на яку не очікували.

«Ми розуміємо, що Путін щодня тисне на Лукашенка, щоб той почав збройну агресію з боку Білорусі. Нам усе відомо. Навіть нещодавня зустріч у Сочі була на цю тему. Не думаю, що Лукашенко прийме таке рішення. Але якщо з боку Білорусі йтимуть війська, як це було 24 лютого, вони отримають таку відповідь, на яку не розраховували», — заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Данілов також вважає, що Путін не наважиться застосувати стратегічну ядерну зброю. За його словами, навіть якщо російський диктатор використає тактичну ядерну зброю, то це буде кінець Росії — одразу почнеться ізоляція РФ від цивілізованого світу.

Рекомендовані публікації