російських військових спеціально навчають розстрілювати авто цивільних: подробиці

російські окупанти влаштовують терор на захоплених територіях України та розстрілюють цивільні автомобілі з людьми. І виявляється, що цьому їх навчають спеціально.

російських військових спеціально навчають розстрілювати авто цивільних: подробиці

Про це розповів росіянин, який став очевидцем таких навчань на батьківщині. За його словами, люди у формі наставляли дула автоматів на тих, хто їхав у потоці авто.

Автор Михайло Подлєснов каже, що свідком такої ситуації став 1 жовтня, коли був на під’їзді до міста Вольськ. Близько 12:00 він входив у крутий поворот між військовим полігоном і кільцевою дорогою, як на спуску «з кущів вибігли люди у формі й почали направляти зброю в бік автомобілів».

«Направили і на мене. Я, якщо чесно, трохи розгубився від такої несподіванки: думав, що вже українська армія і до нас дісталася, і мало не з'їхав із дороги прямо на них. Як зрозумів потім, вони тренуються і вибігають уздовж проїжджої частини на кожне авто, спрямовують зброю», — описав росіянин.

Він зазначив, що після цього зателефонували на 112 та пояснив ситуацію. Незабаром йому передзвонили з поліції й сказали, що «все нормально».

росіянин додав, що ту ж картину спостерігав і повертаючись назад із Вольська приблизно о 17:50. Він зупинився і поцікавився у вояків, мовляв, хіба для таких навчань немає іншого місця і «навіщо тут лякати людей, створювати аварійну обстановку?».

«Відповідь мене не здивувала: наказ і т. п. Як ви як вважаєте, чи нормально це, проводити навчання на трасі, на громадян спрямовувати зброю. Хочу почути думку інших у коментарях, думаю, може це я просто прискіпливий. Так само прошу військовий гарнізон Вольська вжити заходів і надалі проводити навчання в спеціальних місцях, не спрямовувати зброю на мирних громадян. У військову прокуратуру зателефонував, відповіли — приїжджай до Саратова пиши скаргу», — обурився Подлєснов.