В ISW розповіли, як росіяни використовують іранські дрони в Україні

Застосування росією іранських дронів-камікадзе не дає російській армії того ефекту, який вона розраховувала.

В ISW розповіли, як росіяни використовують іранські дрони в Україні

Експерти порівняли ефект від іранських дронів від змін на фронті, які відбулися після отримання ЗСУ американських систем HIMARS. За словами аналітиків, аналогічного «перелому у війні» у росіян немає.

«російська армія, схоже, не намагається асиметрично концентрувати удари цих дронів на вузлових пунктах поблизу фронту. Вони запустили багато дронів проти цивільних цілей у тилу, ймовірно, сподіваючись шляхом терору досягти нелінійного ефекту. Ці дії успіху не приносять», — зазначили в ISW.

Також у звіті йдеться про те, що російські війська, ймовірно, займають оборонні позиції в Херсонській області після обвалення російської лінії фронту в цьому регіоні. Проте окупанти наступають на Донеччині в районі Бахмута.

Крім того, аналітики зазначили, що президент рф володимир путін, ймовірно, змушує місцевих чиновників росії фінансувати військові підрозділи із регіональних бюджетів.

«кремль все частіше очікує, що місцеві адміністрації оплачуватимуть військові дії із власних бюджетів», — сказано у звіті.


Джерело: ISW