Прем’єрка Фінляндії назвала сценарій завершення війни в Україні

Прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін заявила, що Росія має піти з України. Це, на її думку, єдиний сценарій для росії.

Відповідний коментар ЗМІ політикиня дала вранці 7 жовтня перед Празьким Градом у Чеській Республіці, де триває неформальний саміт політичних лідерів ЄС.

Відеороликом із відповіддю Марін поділився у Twitter Річард Хусу, брюссельський кореспондент фінської телерадіомовної компанії YLE.

На запитання одного з журналістів про те, який вихід із конфлікту, Марін відповіла досить різко.

«Вихід із конфлікту? Вихід із конфлікту — це коли росія покине територію України! Ось це вихід із конфлікту. Дякую», — сказала вона й пішла.

Вона зазначала, що нині в Європі відбуваються дуже тривожні події: часткове розгортання росією своїх сил, вибухи на газопроводі «Північний потік», енергетичні погрози росії й посилення ядерної риторики.

Ці ознаки, що витають у повітрі, вказують на те, що рф програє й тому прагне викликати сум'яття, хаос і страх у європейських державах та людях, заявляла прем'єрка Фінляндії.

«Наша реакція має бути повною протилежністю. Тобто те, що ми збільшуємо нашу підтримку України. Ми посилюємо санкції. Ми даємо Україні більше і важче озброєння, гуманітарну допомогу та фінансову підтримку. Ми неодмінно доб'ємося перемоги України у війні», — говорила Марін.