Стало відомо, чому США відмовляються надати Україні ATACMS

Українська влада не полишає спроб переконати США передати балістичні ракети ATACMS до пускових установок HIMARS. Київ аргументує потребу в ATACMS тим, що ці ракети можуть знищити російські бази на окупованій території України, зокрема в Криму.

Стало відомо, чому США відмовляються надати Україні ATACMS

Однак у Вашингтоні поки не погодилися озброїти ЗСУ ракетами ATACMS.

The Wall Street Journal із посиланням на представників України та Конгресу США інформує, що Україні потрібні ракети великої дальності, щоб завдавати ударів по окупованому Криму, який Росія використовує як базу для запуску безпілотників іранського виробництва.

Про це говорив військовий аташе України у Вашингтоні генерал-майор Борис Кременецький, не уточнивши деталей.

Нам потрібні ракети великої дальності для HIMARS. Потрібно вразити кілька цілей на окупованій українській території, — сказав він.

Однак представники Пентагону та інші офіційні особи США переконують, що в Україні наразі вистачає інших реактивних снарядів для американських РСЗВ.

Високопосадовиця Пентагону Лора Купер заявила, що в США вивчили потреби ЗСУ на полі бою і дійшли висновку, що комбінації HIMARS і ракет GMLRS «достатньо».

Ми думаємо, що вони можуть вразити переважну більшість цілей, включно з тими, що в Криму. І для ясності: Крим — це Україна, — сказала вона.


Джерело: wsj