У НАТО немає супротивників вступу України

Серед країн-учасниць НАТО немає противників вступу України, заявив прем’єр-міністр Денис Шмігаль в інтерв’ю чеському виданню.

У НАТО немає супротивників вступу України

Він нагадав, що вже 11 країн висловили свою політичну підтримку заявки України на шляху до НАТО.

«Інші члени НАТО також уважно вивчають нашу заявку; умови, за яких Україна цю заявку подала. У нас сьогодні немає противників, я переконаний, що політично нас підтримують майже всі члени Альянсу», — сказав Шмигаль.

Він зазначив, що зараз є дискусія, коли найкращий час вступу України. «Зі свого боку, ми вважаємо, що найкращий час — якнайшвидше, оскільки це дасть певні гарантії безпеки і для держави Україна, і для Європейського Союзу, і для кордонів усього демократичного вільного світу», — заявив прем'єр.

Глава уряду також навів дані, що вступ до НАТО підтримує 90% українців. «Це ще раз підтверджує і дуже чітко наголошує на амбіціях України бути не нейтральною країною, а конкретно членом НАТО», — зазначив Шмигаль.

Прем'єр додав, що обмежень для вступу України через бойові дії немає.

Він також закликав підтримувати Україну, аби зупинити російську агресію. «Це забезпечить мир, стабільність, безпеку розвитку Європи. Інакше «ніхто не може гарантувати мир, стабільність, безпеку у європейських країнах», — резюмував Шмигаль.