У Лисичанськ перекинули 1000 вагнерівців — ISW

У Лисичанськ на Луганщині перекинули 1000 вагнерівців.

У Лисичанськ перекинули 1000 вагнерівців — ISW

Військове керівництво держави агресорки побоюється, що українські військові зможуть швидко прорватися. Отож вони перекинули вагнерівців для підкріплення.

Дослідники американського Інституту вивчення війни вважають, що 7 жовтня ЗСУ, ймовірно, продовжили контрнаступ на трасі Кремінна-Сватове на заході Луганської області. Водночас у російському міноборони стверджували, що їхні війська відбили спробу ЗСУ форсувати річку Жеребець на Лиманському напрямку.

Аналітики також послалися на слова голови Луганської ОВА Сергія Гайдая про те, що в неназваних населених пунктах області тривають запеклі бої. росіяни усвідомлюють вразливість своїх оборонних позицій у Сватовому й тому почали заміновувати інфраструктуру міста.

Гайдай повідомляв, що російські офіцери покинули мобілізованих бійців у Кремінній. При цьому в росії кажуть, що командувач ЦВО генерал-полковник Алєксандр Лапін контролює підготовку оборонних позицій на ділянці Кремінна — Сватове.

Російські джерела стверджують, що російські добровольчі підрозділи БАРС-16 та БАРС-13 та підрозділи 3-ї ОМСД закріплюються на своїх позиціях та оприлюднили кадри військової колони, яка нібито рухається в напрямку Сватового,
— розповіли в ISW.

Дослідники додали, що 7 жовтня військо держави-агресорки продовжувало вести безуспішні штурми на північ від Харкова.