ФСБ і ПВК «Вагнера» запросили політичний притулок у Франції

Співробітник ПВК Вагнера та працівник ФСБ запросили політичний притулок у Франції.

Володимир Осєчкін
Володимир Осєчкін

Про це розповів голова проекту Gulagu.net Володимир Осєчкін.

За його словами, зараз вони надають свідчення, які допоможуть міжнародному розслідуванню військових злочинів рф. У свідченнях представлені і корупційні схеми ФСБ, та історії створення ПВК Вагнера як «філії» ГРУ, каже Осєчкін.

За його словами, за останні місяці вже кілька співробітників спецслужб змогли виїхати з росії та попросити притулок. Вони також дають свідчення.

«Одна людина має відношення до роботи штабу та команди Пригожина, друга — співробітниця ФСБ. Обидва опинилися в одному літаку і обидва надіслали, згідно з правилами, свої посадкові талони. Тому, побачивши майже ідентичні посадкові з однаковими відмітками, ми вирішили, що дві різні людини відправили нам один квиток, потім придивилися і з'ясували, що один сидить у 28 ряду, другий — у 29. Обидва синхронно пішли запитувати політичний притулок та міжнародний захист, це виглядало дуже дивно — кожен з них вирішив, що другий тут до душі. У французької поліції та служби безпеки аеропорту теж виникли підозри, ситуація нестандартна», — повідомляє Осєчкін.

Як зазначив глава проекту Gulagu.net, у співробітниці ФСБ досить серйозний інсайд, пов'язаний із документообігом, із великою кількістю важливої інформації, яка буде поетапно опублікована. Там і у зв'язку з вторгненням в Україну, і за процесами, що відбуваються останнім часом, по лінії департаменту контррозвідки та Міністерства оборони.

Читайте також


А. Маркевич: В Україні треба повернути закон про люстрацію

Посадовець «Укренерго» виявився агентом ФСБ: «зливав» ворогу інформацію про стан об’єктів енергосистеми України. А скільки ще таких агентів може бути в Україні на керівних посадах? Чому колаборанти та агенти фсб опинилися у владі та правоохоронних органах. Чому на паузі справа ексголови СБУ Івана Баканова та чи дійсно у керівництва України є громадянство рф, i-ua.tv говорили з ветераном прокуратури України, полковником юстиції запасу, адвокатом Анатолієм Маркевичем.