Лідер республіканців у Сенаті закликав Байдена збільшити постачання зброї Україні

Адміністрація президента Джо Байдена та союзники США «повинні зробити більше, щоби забезпечити інструменти, необхідні Україні для протидії російській агресії», включно з «додатковою» допомогою.

Лідер республіканської меншості в американському Сенаті Мітч Макконнелл закликав США надати Україні «додаткову протиповітряну оборону, далекобійну артилерію, а також гуманітарну та економічну підтримку» після ракетних ударів росії по об'єктах української енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє Axios.

Макконнелл сказав, що адміністрація президента Джо Байдена та союзники США «повинні зробити більше, щоби забезпечити інструменти, необхідні Україні для протидії російській агресії», включно з «додатковою» допомогою.

Він закликав Білий дім і Захід «бути швидшими та активнішими у наданні необхідної допомоги Україні». Він закликав союзників по НАТО «піти назустріч» Україні.

«З нашого боку Конгрес Сполучених Штатів профінансував і схвалив поточну допомогу на переважній двопартійній основі», — сказав Макконнелл, закликаючи «пришвидшити» допомогу.

Він сказав, що республіканці у Сенаті «зосередять свій нагляд на забезпеченні своєчасної доставки необхідної зброї та більшої допомоги союзників Україні».