«Лінія Вагнера»: експерт пояснив, чого бояться окупанти

Росіяни хочуть захистити території, які ними були окуповані до 24 лютого.

Россияне хотят защитить территории, которые ими были оккупированы до 24 февраля.
Россияне хотят защитить территории, которые ими были оккупированы до 24 февраля.

На напрямках Сватового та Кремінної російські окупанти перекидають мобілізованих, будують укріплення та намагаються контратакувати.

Про це заявив військовий оглядач Денис Попович в ефірі «Еспресо».

«Щодо наступу українських сил на Сватове та Кремінну, то там зараз противник будує захисні оборонні споруди, які отримали назву „Лінія Вагнера“. Протяжність цієї лінії близько двох кілометрів. За опублікованими супутниковими знімками видно, що є протитанкові загородження і траншея. На мою думку, росіяни й надалі продовжать будувати там оборонну лінію», — зазначив експерт.

На думку Поповича, розташування цієї лінії свідчить про те, що росіяни хочуть захистити території, які вони окупували до 24 лютого.

«Якщо говорити про Бахмут, то зараз там серйозні обстріли. Основні бої йдуть на східних та південних околицях міста. Щодо Сватового та Кремінної, то туди ворог перекидає мобілізованих і будує там укріплення. Також росіяни намагаються контратакувати наші війська, але це їм не дуже вдається. Тому на цих напрямках відбуваються гойдалки. Сподіваюся, що наш наступ на Кремневу та Сватове продовжуватиметься», — підсумував він.