Українська енергетика зараз страждає від нестачі ППО: Зеленський закликав світ надати зброю

Зеленський зазначив, що поки що тільки Німеччина передала першу систему «IRIS-T», яка показала дуже серйозні результати.

Зеленський закликав світ надати зброю
Зеленський закликав світ надати зброю

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 22 жовтня, прокоментував важливість надання партнерами ППО для України

Про це він заявив під час інтерв’ю з канадським телеканалам CTV та CBC.

«Перш за все українська енергетика та українське суспільство страждають через нестачу ППО й протиракетної оборони», — прокоментував він.

Зеленський зазначив, що поки що тільки Німеччина передала першу систему «IRIS-T», яка показала дуже серйозні результати.

«Але ви також нас зрозумійте: це дрони — і ми не можемо віддавати на них ці всі ракети, ми розуміємо, що повинні їх знищувати іншою зброєю. Всі ці деталі є у наших партнерів. ППО — дуже важлива для нас зброя, яка може зберегти наше суспільство від цих спрямованих терористичних атак», — наголосив президент.

Також він додав, що головна місія росії зараз — це удари по українській енергетичній системі, щоб залишити людей без світла.

«Одна важлива річ: їм здається, що якщо вони вимкнуть нам світло, то ми їх не знайдемо — ми їх знайдемо. Ви знаєте чому? Тому, що вони боягузи, вони на полі бою нічого не можуть зробити, вони б'ють по цивільному населенню, тож ми їх знайдемо по запаху», — прокоментував він.