У Сєвєродонецьку окупаційна влада збирає списки охочих оселитися в чужі будинки

На півночі Луганської області почастішали випадки шантажу населення окупантами шляхом знеструмлення населених пунктів, що змушує деяких людей поступово залишити власні будинки.

У Сєвєродонецьку окупаційна влада збирає списки охочих оселитися в чужі будинки
У Сєвєродонецьку окупаційна влада збирає списки охочих оселитися в чужі будинки

У Сєвєродонецьку окупаційна влада збирає списки охочих оселитися в чужі будинки, а в Кремінній затримали російських мобілізованих, які відмовилися воювати, повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«У Сєвєродонецьку вже збирають списки бажаючих заселитися в чужу домівку. Адміністрація пропонує квартири з усіма умовами. Опитування розпочали із вулиці Новікова», — написав він у телеграм-каналі вранці в неділю.

На півночі Луганської області почастішали випадки шантажу населення окупантами шляхом знеструмлення населених пунктів, що змушує деяких людей поступово залишити власні будинки.

Також, за словами Гайдая, на одному із підприємств у Кремінній під вартою утримуються «мобіки», які відмовилися воювати.

«Як стало відомо з відкритих джерел, лише в одному 488-му мотострілецькому полку близько 70% мобілізованих після прибуття на передові позиції відмовилися воювати», — зазначив він.

За його словами, дехто втік, решту утримують під охороною та намагаються під психологічним тиком повернути у стрій та відправити їх в атаку.