Стали відомі імена злочинців, які вбили добровольця «Свободи»

Поліцейські затримали фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України

Стали відомі імена злочинців, які вбили добровольця «Свободи»
Стали відомі імена злочинців, які вбили добровольця «Свободи»

У Києві суд обрав запобіжний захід учасникам дорожнього конфлікту, внаслідок якого був вбитий військовослужбовець

Один із фігурантів, який підозрюється в умисному вбивстві та двоє його спільників — за хуліганські дії, перебуватимуть під вартою без права внесення застави. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що до поліції Києва надійшло повідомлення про дорожній конфлікт зі стріляниною на проспекті Глушкова. Тоді за вказаною адресою виїжджали слідчо-оперативна група, патрульні поліцейські та лікарі.

Крім того, в одном із Київських Телеграм-каналів була оприлюднена інформація щодо встановлення особистості злочинців:

  • Ігнатенко Леонід Іванович (30.05.1982)
  • Котирло Ігор Валерійович (20.12.1998)
  • Вільцанюк Вячеслав Володимирович (04.06.1996).

На місці події з’ясувалось, що між водієм «Хюндай» та «Лексус» виник конфлікт щодо першочерговості проїзду на дорозі. В ході суперечки пасажири «Лексус» побили чоловіка, а керманич здійснив постріл у бік опонента. У результаті події військовослужбовець, 1988 року народження, помер на місці.

Поліцейські затримали фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та розпочали кримінальні провадження відносно двох пасажирів «Лексус» за ч. 4 ст. 296 — хуліганство, та відносно водія за ч. 1 ст. 115 — умисне вбивство Кримінального кодексу України.

На даний час зловмисникам повідомлено про підозру, а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Досудове розслідування триває.