Названо причини аварії військового літака в Іркутську

Пілоти винищувача Су-30 не змогли відвести літак, що падає, від житлового сектора Іркутська через те, що втратили свідомість у польоті.

Причина аварії військового літака
Причина аварії військового літака

Про це повідомляєють росЗМІ із посиланням на представника екстрених служб.

«Попередньо відбулася втрата свідомості екіпажем літака під час польоту», — сказав співрозмовник видання. За його словами, причиною втрати свідомості екіпажем Су-30 могла стати помилка наземного персоналу під час підготовки кисневих балонів до польоту.

«До втрати свідомості екіпажу міг призвести залишок азоту у кисневих балонах», — пояснило джерело.

Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Також зазначається, що пілоти військового літака, що впав у Єйську, катапультувалися за 0,7 секунд до зіткнення.

За попередньою версією, двигуни Су-34 відмовили через зіткнення зі зграєю птахів на зльоті. Загалом літак «зібрав» 17 птахів — найбільше постраждав лівий двигун, який відмовив майже одразу, однак другий довго пропрацювати не зміг. Після втрати тяги Су-34 нахилився та почав падати на житловий будинок. Проте, вважає слідство, пілоти встигли скоригувати курс, направили повітряне судно в землю та катапультувалися за 0,7 секунд до зіткнення.

Про це «Базі» розповіло джерело, знайоме з перебігом розслідування.

За його словами, на момент катастрофи двір будинку на Комуністичній вулиці виявився «найпорожнішим місцем». Так, поряд з ним знаходиться дитячий садок і супермаркет, а далі була автозаправка та дорога, на якій стала пробка.

Наразі обидва пілоти перебувають у шпиталі, а штурману, що приземлився на паркан, уже наклали п'ять швів. Що ж до військового аеродрому поряд із житловими будинками, то, як зазначає наш співрозмовник, раніше там була пустка, але згодом її забудували — незважаючи на обмеження