В СБУ звинувачують Романа Дудіна у втечі з Харкова: подробиці

Екс- начальника Управління СБУ Харківщини Романа Дудіна звинувачують в тому, що він перебуваючи на посаді, втік з Харкова на другий день повномасштабного вторгнення.

Роман Дудін
Роман Дудін

Про це повідомив сам Р. Дудін.

«Тимчасово виконуючий обов’язки голови СБУ В. Малюк у інтерв'ю „Інтерфакс-Україна“ сказав, що Роман Дудін 25 лютого виїхав до Києва, а 2 березня повернувся до Харкова. А куди ділася історія про Волинь і маму? Для тих, хто спеціалізується на банківських депозитаріях рекомендую передивитися інтерв'ю генерала С. Наєва, з приводу пріоритету захисту Києва в перші дні повномасштабного вторгнення», — каже Р. Дудін.

Він підкреслює, що самовільно місце не залишав, а отримав наказ.

«Мене звинувачують у державній зраді (ч. 1 статті 111 КК України) та самовільному залишенні служби (ч. 5 статті 407). Самовільно місце не залишав, я отримав наказ і його виконав. Залишився вірним присязі і повернувся захищати Харків», — резюмує Р. Дудін.

Нагадаємо, що в ЗМІ вийшло інтерв'ю т.в.о голови СБУ В. Малюка в якому він заявив, що екс- начальник Управління Служби безпеки України в Харківській області Роман Дудін, перебуваючи на посаді, втік до Києва на другий день війни, а до Харкова повернувся лише навесні.