НАБУ підозрює чиновників в махінаціях із квартирами для прикордонників у Львові

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру трьом особам про зловживання на суму 10,68 млн гривень.

НАБУ підозрює чиновників в махінаціях із квартирами для прикордонників у Львові
НАБУ підозрює чиновників в махінаціях із квартирами для прикордонників у Львові

У публікації йдеться, що про підозру в зловживаннях владою і службовим становищем повідомили колишньому голові Державної прикордонної служби, екс-начальнику першого відділу капітального будівництва ДПСУ та директору приватної компанії-забудовника. У НАБУ не назвали імен підозрюваних, але за інформацією видання «Слово і Діло» може йтися про колишнього керівника ДПСУ Петра Цигикала.

За даними слідства, приватна компанія мала побудувати та передати ДПСУ в першому півріччі 2019 року 66 квартир у центрі Львова для подальшого заселення прикордонників і їхніх сімей. У цей же час Держприкордонслужба отримала 53 квартири в передмісті Львова, вартість яких на 10,68 млн гривень менша, ніж вартість житла в центрі міста.

Також з’ясувалося, що квартири для прикордонників у Львові компанією-забудовником були продані стороннім покупцем. Так, голові ДПСУ було запропоновано схему «заміни» житла, на яку він погодився. Унаслідок цього прикордонники отримали житло не в центрі міста, а в передмісті.

«Слідство має докази, що посадові особи ДПСУ діяли в змові з директором приватної компанії, спочатку усвідомлюючи її невигідний для Держприкордонслужби характер», — йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим зазначеним особам повідомили про підозру відповідно до ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою чи службовим становищем). Санкції статті передбачають максимальне покарання до 6 років ув'язнення.