Словенія вже передала Україні майже 30 танків

Словенія виконала свою частину угоди із Німеччиною. В Україну прибула партія 28 танків М-55С, які передадуть на потребу ЗСУ.

Словенія вже передала Україні майже 30 танків
Словенія вже передала Україні майже 30 танків

Про це повідомляє 24ur.

Стало відомо, що партію військової техніки помітили на залізничній станції Цельє. Під чорним брезентом ховалися 28 танків М-55С, які досі перебували у резерві словенської армії, але тепер вони посилять оборону України у війні.

До цього Словенія відправила до України 35 бронетранспортерів-амфібій BVP M80A. У Міноборони Словенії виданню підтвердили, що танки успішно передані Україні.

«Це 28 танків М-55С, які ми обіцяли в обмін на 35 важких автонавантажувачів 8×8 та п'ять важких водяних цистерн 8×8 для формування середньої батальйонної групи», — йдеться у повідомленні.

Німеччина має надати Словенії 40 транспортних машин, які також будуть служити для захисту та порятунку. Угоду про заміну прем'єр-міністр Роберт Голоб та канцлер ФРН Олаф Шольц уклали у вересні.

Танки М-55С — це бойові гусеничні машини з динамічним захистом та потужним озброєнням, призначені для знищення живої сили, бронетехніки та інших бойових машин противника.


Джерело: 24ur