російські військові вивезли з Херсона міський транспорт та ув’язнених з виправної колонії

російські загарбники перемістили з окупованого Херсона до Криму транспортні засоби, що перебували у комунальній власності міста.

За наявною інформацією, під час проведення заходів так званої «евакуації» з виправної колонії № 90 міста Херсон окупанти вивезли ув’язнених. Територію зазначеного виправного закладу противник використовує для розміщення особового складу та військової техніки, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

У населених пунктах поблизу міста Херсон ворог здійснює заходи з підготовки до оборони. Відзначено прибуття з міста Грозний до населеного пункту Каланчак близько сотні «росгвардійців».

На території міста Нова Каховка російські спецслужби активно прослуховують телефонні розмови цивільного населення. російські загарбники перемістили з окупованого Херсона до Криму транспортні засоби, що перебували у комунальній власності міста.

Окрім того, у повідомленні Генштабу наголошується, що вдалося підтвердити інформацію щодо вивезення медичних препаратів з більшості аптек міста.

Українські військові зазначають, що декілька днів тому окупаційна влада звільнила медичний персонал кількох міських лікарень, медичне обладнання з яких російські окупанти вивезли.