Антикорупційний суд заарештував ексголову Полтавської облдержадміністрації: застава — 6 млн грн

Колишньому Голові Полтавської облдержадміністрації обрано запобіжний захід у вигляді понад 6 млн гривень застави.

Антикорупційний суд заарештував ексголову Полтавської облдержадміністрації: застава — 6 млн грн

31 жовтня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду розглянув клопотання детектива #НАБУ, погоджене прокурором #САП, про застосування запобіжного заходу колишньому Голові Полтавської обласної державної адміністрації, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди та шахрайстві.

За результатами засідання суд ухвалив застосувати до колишнього посадовця запобіжний захід у вигляді 6 202 500 гривень застави.

Також на підозрюваного покладено такі процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора та суду за кожною вимогою; не відлучатися із м. Полтава без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місяця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

Термін дії обов’язків — до 26 грудня 2022 року.

САП не погоджується з вказаним рішенням суду та оскаржить його в суді апеляційної інстанції.

Нагадаємо, відповідно до здобутої інформації, колишній перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації, діючи за попередньою змовою з іншими особами вчинював дії, направлені на одержання колишнім головою цієї адміністрації від представника приватних структур непромірної вигоди у розмірі 176 тис. Євро та автомобіля люкс-класу.