Україна зміниться та знесе всіх олігархів — експерт

В Україні треба зробити сучасні корпорації в стилі американських винахідників та підприємців Білла Гейтса чи Ілона Маска. Наша держава має стати країною золотого мільярду.

Юрій Буздуган
Юрій Буздуган

Про це під час ефіру розповів автор багатьох наукових праць та книжок з геополітики Юрій Буздуган.

«НАТО, ЄС та всі інші союзи, наприклад, Україна — Польща — Англія і так далі, не нададуть геополітичної могутності. Проте ми маємо запозичені ресурси від союзників. Ми виграємо цю війну. Саме від нас залежить, що ми хочемо отримати від цієї війни. Україна має не просто формально виграти війну, але й здобути геополітичну могутність для себе. Та змінити статус геополітичного аутсайдера на геополітичного лідера. Вона маже замінити рф, як США в свій час замістили Іспанію. рф має зійти з арени та перестати бути світовим лідером, а Україна має стати регіональним світовим лідером. Чи в України є для цього можливості? Так, адже у нас є родюча земля, зерно, як засіб обміну. Але у нас є серйозні проблеми в індустрії. За 30 років відбулася повна деіндустріалізація України. Замість 8600 підприємств, у нас залишилося менше 1000. Адже слід враховувати, що індустріальні країни завжди більш потужніші, ніж аграрні країни. І найбільший ресурс, який дає могутність — це корпорації. В Україні є гарні та потужні корпорації. Наприклад, Південомаш чи завод Антонова, але олігархізація наших корпорацій практично знищила українську корпоративну систему. І цим Україні треба зайнятися, щоб бути на рівні світових лідерів», — каже експерт.

За його словами, в Україні є унікальні ресурси.

«До речі, всі світові лідери мають хоча б один такий ресурс. Всього таких ресурсів чотири. Один з них — природні кордони. У нас вони є. Лише немає природнього кордону на сході, тому саме звідти до нас прийшли вороги. Також у країн має бути трансконтинентальний транспортний коридор. В Європі їх лише чотири. А ось транспортний коридор України не працює. Навіть додаткова гілка через Польщу теж не працює, бо в 1991 році тільки 7 млн криворізької руди йшло через цей коридор на північ Європи. Проте німці сказали, що він поганий. Обіцяли збудувати новий і за 30 років нічого не зробили. Ще один унікальний ресурс — це об’єднання між собою ворогуючих в країні людей. Це свідчить про прорив та могутність, якої немає ні в кого. В Україні, як раз це відбувається на тлі війни. Четвертий унікальний ресурс -це „хард- ленд“. Тобто серце планети Земля. Серце землі — це Євразія. Тобто, Китай, Казахстан, рф та Україна — від Луганська до Одеси. Тобто Україна має всі 4 унікальні геополітичні ресурси», — підкреслює експерт.

За його словами, Україні не вистачає політичного керівництва, яке буде переслідувати правильні дії, а не робити реформи, заради реформ та те, що каже зовнішнє управління.

«Влада має здобувати геополітичну могутність для України. Також треба зробити деолігархізацію. Нам треба зробити сучасні корпорації в стилі Білла Гейтса чи Ілона Маска. Не треба воювати не з Ахметовим не з Арахамією. На це не треба витрачати час та сили. Об’єктивний розвиток знесе тих, хто буде стояти на шляху прориву України. Ми повинні зосередитися на тому, яку Україну будемо будувати. Зараз Україна бананова республіка. Проте вона має стати країною золотого мільярду. Бар’єр свободи Україна вже подолала. Залишився бар’єр продуктивності. Наприклад, один американець робить в 10 разів більше, ніж один китаєць. Третє — це бар’єр справедливості. Мало виробити товар, у людей мають бути гроші, щоб його купити. Еліти, які займаються власним збагаченням, мають зійти з арени. Це робить війна та ЗСУ. Ми терпіли олігархів, бо були політичними аутсайдерами. Зараз народжується Україна рівних. Тож Україна зміниться та знесе всіх олігархів. Україна має стати країною золотого мільярду та однією з 9 країн світових лідерів. Лідером Європи та північної Азії Україна стає прямо зараз», — резюмує експерт .

Рекомендовані публікації