рф готується застосувати ядерну зброю проти України

Адміністрація президента США Джо Байдена стривожена тим, що керівництво рф роздумує над ядерним ударом. Адже це показує, наскільки російські генерали розчаровані своїми невдачами в Україні

рф готується застосувати ядерну зброю проти України
рф готується застосувати ядерну зброю проти України

Про це повідомляє The New York Times.

Американці заявляють, що у жовтні російські військові вели переговори щодо того, коли і як москва може застосувати тактичну ядерну зброю проти України, що посилило занепокоєння адміністрації президента США Джо Байдена та інших союзників.

Зазначається, що російський диктатор володимир путін не брав участі в обговоренні військових рф безпосередньо.

Незважаючи на те, що обговорення застосування ядерної зброї мали місце серед російських військових, у США не бачили доказів того, що росіяни переміщують ядерну зброю або вживають інших тактичних заходів для підготовки до можливого удару.

Розвіддані про обговорення ядерної зброї в рф з'явилися після того, як Москва запустила фейк про «брудну бомбу» в Україні. Незважаючи на те, що ризик подальшої ескалації залишається «тривожно високим», представники адміністрації Байдена та союзники США також кажуть, що телефонні розмови між західними та російськими колегами наприкінці минулого місяця допомогли «частково послабити ядерну напруженість».