Армія рф готуюється до «бою за Херсон»: подробиці

З будівлі Херсонської ОДА зник російський триколор, а з низки населених пунктів і перехресть — блокпости загарбників, однак така демонстративна поведінка навряд чи свідчить про реальний «жест доброї волі»

З будівлі Херсонської ОДА зник російський триколор
З будівлі Херсонської ОДА зник російський триколор

«Жест доброї волі», відхід на зручніші позиції чи спроба заманити українські сили в пастку? З низки херсонських передмість щезли блокпости військових рф, а з головної адмінбудівлі — прапор країни-агресорки.

Фото місцевого «Білого дому» (будівля Херсонської облдержадміністрації, яку так називають мешканці через світлий колір стін) без російського триколору на флагштоці, датоване ранком 3 листопада, оприлюднив у фейсбуці депутат обласної ради Херсонщини Сергій Хлань.

«Херсонщина. Спочатку за російським кораблем у Херсоні пішов рубль, а тепер і триколор! Окупанти зняли свою ганчірку з будівлі ХОДА», — підписав світлину депутат.

За інформацією каналу «Николаевский Ванек», який співпрацює з Силами оборони Півдня, з низки передмість Херсону (Чорнобаївка, Степанівка, Білозерка), а також з мікрорайону Острів, де у промзоні базувалась ворожа техніка, росіяни прибрали свої блокпости.

Цю інформацію підтверджує речник Одеської ОВА Сергій Братчук.