Лариса Івшина розповіла, чи зможе Україна позбутися кучмізму

Чи зможе країна позбутися так званої хвороби кучмізму залежить від українців, але в нашу культуру необхідна величезна доза ін’єкції.

Лариса Івшина
Лариса Івшина

Про це заявила громадський діяч, головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

" Все залежить від того, якого майбутнього ми хочемо. Чи можемо ми стати країною, яка може піти шляхом Великої Британії, яка до речі, разом із США демонструє нам підтримку. Чи здатні ми бути союзником з Туреччиною та Британією? Ми повинні бути членом НАТО, але постає питання конфігурація. Все це означає, що нам треба трансформувати своє життя. Якщо ми не мобілізуємо чесні сили суспільства для розмов про своє майбутнє, то ті, хто дбає про збереження своїх капіталів зроблять це за нас, як вони це робили багато разів. Через війну вони будуть прекрасно здатні перезаснуватися", — каже експерт.

За її словами, не треба чекати наших хлопців з фронту і все на них перекладати.

" Ми хочемо, щоб вони користувалися найсучаснішою зброєю, освоївши її за тижні та місяці та ще й виконували всю гуманітарну роботу. Чи не занадто це егоїстично? Ми повинні подолати втрачений час. Ми так відстали, що можемо випередити — накопичивши енергію для квантового стрибка. Україна має колосальну історію. Вона продемонструвала вершини стійкості, хоробрості та небаченої мудрості перші місяці війни. Тому треба цей потенціал зберегти для політичних змін, а також для змін в атмосфері та інформаційному просторі. Крім того, в нашу культуру необхідна величезна доза ін’єкції", — резюмує Лариса Івшина.