Уряд ФРН передасть українським прикордонникам 500 автівок для охорони рубежів держав

Днями Державна прикордонна служба України отримала від Німеччини 22 авто для патрулювання державного кордону. У подальшому Уряд ФРН планує передати 500 таких автівок.

Уряд ФРН передасть українським прикордонникам 500 автівок для охорони рубежів держав

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян.

«Підтримка німецьких друзів та партнерів — це внесок у Перемогу України! Передача кожного чергового траншу допомоги — це свідчення солідарності Німеччини з усім українським народом, який протистоїть російським загарбникам», — зазначила вона.

Вона підкреслила, що від початку повномасштабного вторгнення росіян німецькі колеги також дієво й ефективно співпрацюють з Державною службою України з надзвичайних ситуацій. На озброєнні в українських рятувальників вже знаходиться цілий автопарк пожежної та спеціальної техніки, яка надійшла в якості допомоги.

«Загалом — це 193 одиниці автотехніки та величезні об’єми аварійно-рятувального, медичного обладнання тощо. Особливої уваги заслуговує керований дистанційно робот, котрий може гасити надскладні пожежі», — розповіла заступниця очільника МВС.

За її словами, налагоджена активна взаємодія між Федеральним відомством кримінальної поліції Bundeskriminalamt й українськими експертами з Національної поліції та МВС.

«Провести молекулярно-генетичні дослідження понад 80 тисяч зразків біологічного матеріалу дозволять отримані реактиви та витратні матеріали на загальну суму близько 1,8 млн євро. Також уже в роботі німецьке лабораторне обладнання, що дозволяє пришвидшити проведення експертиз та збільшити пропускну здатність кількості досліджуваних об’єктів», — повідомила Мері Акопян.

Наразі триває обговорення з німецькими колегами нагального питання забезпечення мобільними лабораторіями для своєчасного та належного документування доказів звірств росіян.

«Робимо все можливе, знаходимо нові шляхи та долаємо нові виклики! Вдячна Посольству Німеччини, Уряду країни, зокрема Федеральному Міністру внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку ФРН, а також товариствам й організаціям та всім, хто долучився до посилення спроможностей системи МВС України. Особлива щира подяка за прихисток, спокій та піклування про 900 тисяч українських біженців», — підкреслила заступниця Міністра.