Зима в умовах війни: як влада готується обігрівати українців

По усіх містах України активно триває підготовка і розгортання пунктів обігріву — ми матимемо серйозні проблеми з життєвонеобхідними комунікаціями, якщо країна-терорист не припинить знищення наших ТЕЦ і ТЕС.

Зима в умовах війни: як влада готується обігрівати українців

Центр стратегічних комунікацій зібрав відповіді на головні запитання щодо обігріву майбутньої зими.

• Отже, де знайти такий пункт обігріву

Як повідомили у Мінреінтеграції, стаціонарні пункти обігріву розгорнуться у приміщеннях, які мають придатні для цього умови — це можуть бути адмінбудівлі, навчальні заклади, заклади культури, вокзали тощо. Повний перелік і точні місця розташування пунктів обігріву дивіться на регіональних сайтах ДСНС.

• Ситуація по столиці

До початку зими у Києві буде сформовано близько тисячі пунктів обігріву — приблизно по 100 пунктів у кожному районі.

На Київщині діятимуть близько 750 стаціонарних пунктів на випадок відключення опалення, повідомив голова ОВА Олексій Кулеба.

• Як буде на деокупованих територіях

У ДСНС заявили, що облаштують 400 стаціонарних і 100 мобільних пунктів обігріву — перелік і адреси розташування пунктів обігріву дивіться на регіональних сайтах ДСНС.

• Чи готовий до позаштатної ситуації Львів?

Мер міста Андрій Садовий попросив містян організовувати пункти обігріву з буржуйками, мати постійний запас технічної та питної води.

• Що відомо про підготовку Одеси і Харкова?

Стаціонарні пункти обігріву в Одесі організують біля житлових будинків — міська влада вже визначила 141 об'єкт для облаштування стаціонарних пунктів обігріву. Йдеться про 67 сховищ, 68 закладів освіти та мобільні пункти обігріву, заготовлено 400 кубічних метрів дров.

У Харкові можна буде зігрітися в облаштованому метро, школах і підвалах — на місцях облаштують кухні, працюватимуть розетки і у пунктах обігріву буде можливість залишатися на ніч.