«Наступні тижні будуть важливими»: Зеленський анонсував новини щодо «броні» та артилерії

Ситуація на передовій за добу не зазнала суттєвих змін — найбільша жорстокість окупантів, як і раніше, сконцентрована на Донеччині.

Зеленський анонсував новини щодо "броні" та артилерії
Зеленський анонсував новини щодо "броні" та артилерії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступні тижні будуть важливими: Україна працює над отриманням більшої кількості танків, «броні» та артилерії.

Як заявив Зеленський у вечірньому відеозверненні, ситуація на передовій за добу не зазнала суттєвих змін — найбільша жорстокість окупантів, як і раніше, сконцентрована на Донеччині.

Водночас, він додав, що постійні бої тривають і на інших ділянках фронту — це понад тисячу кілометрів лінії бойових зіткнень.

«Хочу сьогодні особливо відзначити нацгвардійців, які захищають нашу державу на Луганщині у складі сил оборони. Зокрема, бійців 27-ї Печерської бригади Нацгвардії, які разом із підрозділами Сухопутних військ дуже ефективно „мінусують“ ворожу техніку і самих окупантів. Дякую вам, хлопці», — сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україна робить все, щоб у військових було ще більше можливостей «гнати ворога».

«І наступні тижні з цього погляду будуть дуже важливими — надзвичайно тісно працюємо з партнерами, щоб отримати для України більше танків, більше „броні“, більше артилерії», — додав президент.

Зеленський також відзначив й українських прикордонників, які продовжують укріплювати рубежі на Сумщині, Чернігівщині й Харківщині попри постійні російські обстріли та провокації.

«У деяких прикордонних районах нашої країни майже щоденно — мінометний вогонь терористів, постійна загроза ракетних ударів. Дякую, хлопці, за стійкість і витримку», — підкреслив він.