СБУ викрила «суддю» та «очільника податкової служби», які підтримали окупацію півдня України

Служба безпеки продовжує системно викривати зрадників і колаборантів, які перебувають у тимчасово захоплених районах нашої держави.

СБУ викрила «суддю» та «очільника податкової служби», які підтримали окупацію півдня України
СБУ викрила «суддю» та «очільника податкової служби», які підтримали окупацію півдня України

У результаті багатоетапних слідчо-оперативних дій за співпрацю з рф повідомлено про підозру ще двом високопосадовцям.

Про це повідомляє офіційний сайт Служби безпеки України (СБУ).

«Серед них — колишній суддя з тимчасово окупованого Криму. Після захоплення українського півострова він добровільно приєднався до загарбників. За це вони призначили його так званим „судьей Євпаторийского городского суда“», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, перебуваючи на «посаді», ворожий поплічник ухвалював незаконні рішення щодо примусового видворення місцевих жителів до віддалених регіонів рф, включаючи сибір. Він призначав «судові» вироки за нібито порушення діючих «законів» країни-агресора. Тим самим «суддя» окупаційного органу грубо порушував українське законодавство та міжнародне гуманітарне право.

«На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України», — повідомляє СБУ.

Крім цього, співробітники Служби безпеки викрили ще одного колаборанта, що переховується на тимчасово окупованій території півдня України. Ним виявився колишній заступник начальника Херсонської митниці, який після захоплення частини регіону підтримав загарбників. Згодом він погодився з пропозицією агресорів очолити «налоговую службу Херсонской области».

«Встановлено, що відповідну „протекцію“ йому забезпечив колишній заступник голови облради, депутат-колаборант Віталій Булюк, якого ворог призначив „первым заместителем главы“ місцевої окупаційної адміністрації», — йдеться в повідомленні правоохоронців.

За даними слідства, його «протеже» організував незаконний збір «податків» на користь рф, а також сприяв рейдерському захопленню українських підприємств, які відмовились від співпраці з агресором. Наразі зловмисник підозрюється за ч. 5 ст. 111−1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

За словами пресслужби СБУ, під час оперативних дій Служба безпеки встановила місце перебування обох ворожих поплічників, задокументувала їхню злочинну діяльність та проводить комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ АР Крим та Херсонської області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополь і Херсонської обласної прокуратури.