Британська розвідка назвала справжню мету перестановок у керівництві російської армії

кремль робить перестановки серед керівництва російської армії, аби зняти із себе провину за невдачі у війні рф проти України.

Британська розвідка назвала справжню мету перестановок у керівництві російської армії
Британська розвідка назвала справжню мету перестановок у керівництві російської армії

Британська розвідка звертає увагу, що 3 листопада виконувачем обов’язків командувача центрального військового округу рф було призначено генерал-майора Олександра Лінькова. Він змінив на цій посаді генерал-полковника Олександра Лапіна, якого нібито було звільнено наприкінці жовтня.

Це стало продовженням серії звільнень вищого російського військового командування з початку вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Командувачі східного, південного та західного військових округів були замінені раніше.

«Лапіна критикували за низьку результативність на полі бою в Україні лідер Чечні Рамзан Кадиров та власник ПВК Вагнера Євген Пригожин. Ці звільнення є зразком звинувачення вищих російських військових командирів за невдачі на полі бою. Частково це, ймовірно, спроба ізолювати та відвести провину від російського вищого керівництва всередині країни», — дійшли висновку в британській розвідці.