Папа Римський заявив, що вважає росіян «великим народом» та не вірить у їх жорстокість

Папа Римський Франциск під час спілкування з журналістами заявив, що не вірить у жорстокість громадян росії щодо українців та додав, що вважає росіян «великим народом».

Папа Римський
Папа Римський

«Мене вражає — і тому я вживаю слово «багатостраждальна» [дослівно: «martoriata» — «піддана мукам» від «martoriare» — «катувати, мучити"] - ота жорстокість, яка не притаманна російському народові, можливо… бо російський народ — це великий народ; це (жорстокість) найманців, солдатів, які йдуть на війну як на пригоду, найманців… Я волію думати так, бо маю велику пошану до російського народу, до російського гуманізму. Вистачить згадати Достоєвського, який до сьогодні надихає, надихає християн до осмислення християнства. Я маю велику прихильність до російського народу, як також велику прихильність до українського народу», — сказав Папа Римський.

Франциск також додав, що в 11 років він познайомився з українським священником, який навчив його прислуговувати під час української літургії. І саме через цього отця він прихильний і до українців.

«Через це мені також дуже подобається українська літургія. Я опинився між двома народами, до яких маю прихильність. І не тільки я. Святий Престол провів чимало конфіденційних зустрічей, багато речей з позитивними результатами», — сказав Папа.