Корегував ракетні удари по місцях розташування військових у Миколаєві: підозрюється місцевий мешканець

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканцю міста Миколаєва за фактом поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також виправдування і визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 114−2, ч. 1, ч. 3 ст. 436−3 КК України).

Корегував ракетні удари по місцях розташування військових у Миколаєві: підозрюється місцевий мешканець

За даними слідства, підозрюваний не сприймав державну владу в Україні та сповідував ідеї проросійської спрямованості Будучи активним учасником антиукраїнської телеграм-спільноти, він збирав та передавав інформацію про місця розташування утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів на території обласного центру. Дані чоловік передавав з відображенням конкретних географічних координат та за можливості ідентифікації таких об’єктів на місцевості. Отриману від підозрюваного інформацію рф використовувала для нанесення ракетних обстрілів по ним.

Крім того, чоловік створював та публікував матеріали, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

Під час обшуку у нього було вилучено мобільний телефон, з якого він передавав інформацію, що підтверджує здійснення ним протиправної діяльності.

За клопотанням прокуратури судом стосовно нього обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими управління Служби безпеки в Миколаївській області.