Цукерберг планує звільнити понад 11 тисяч робітників Meta

Гендиректор компанії Meta Марк Цукерберг оголосив про рішення звільнити понад 11 тисяч співробітників.

Марк Цукерберг
Марк Цукерберг

Про це повідомив генеральний директор компанії Марк Цукерберг.

«Сьогодні я ділюся деякими з найважчих змін, які ми зробили в історії Meta. Я вирішив скоротити нашу команду приблизно на 13% і звільнити понад 11 000 наших талановитих співробітників. Ми також робимо низку додаткових кроків, щоб стати економнішою та ефективнішою компанією, скорочуючи дискреційні витрати та продовживши призупинення найму до першого кварталу», — зазначив Цукерберг.

За його словами, співробітники незабаром отримають електронний лист про звільнення. Компанія платитиме працівникам 16 тижнів базової зарплати плюс два додаткових тижні за кожен рік роботи. Також звільненим співробітникам та їх сім'ям покриють медичне страхування на пів року. За межами США підтримка звільнених співробітників буде аналогічною з урахуванням місцевого трудового законодавства.

Як раніше писало видання The Wall Street Journal, Цукерберг виглядав пригніченим на зустрічі у вівторок. Він сказав, що він відповідальний за помилки компанії, а також що його надмірний оптимізм щодо зростання призвів до надмірної кількості персоналу.

Наприкінці вересня Meta повідомляла про наявність у штаті компанії понад 87 000 співробітників. У 2022 році акції Meta впали більш ніж на 70%. Заплановане звільнення стане першим масштабним скороченням штату за всю 18-річну історію компанії.


Джерело: Meta