Два мертві політики виграли вибори до Палати представників США

У Палату представників США переобрали двох демократів, які не дожили до виборів — Ентоні Делуку в штаті Пенсільванія та Барбару Купер у Теннессі.

Палата представників США
Палата представників США

Про це повідомляє Fox News. Також інформацію підтвердило видання Local Memphis.

Так, у Пенсільванії із 85% голосів переобрали колишнього конгресмена від цього штату Ентоні Делуку, який помер 9 жовтня у віці 85 років. У зв'язку з цим у штаті незабаром відбудуться позачергові вибори.

Журналісти зазначають, що, можливо, деякі виборці справді не знали про смерть Делуки, але інші, ймовірно, віддали перевагу ідеї позачергових виборів замість обрання кандидата третьої партії.

«Ми пишаємося тим, що виборці продовжують демонструвати свою довіру до нього [Ентоні Делуки] та його відданості демократичним цінностям, переобравши його посмертно», — заявили демократи Палати представників.

Водночас у штаті Теннессі вибори виграла Барбара Купер, яка померла 25 жовтня у віці 93 років. Виборча комісія округу пояснила, що ім’я Купер залишилося в бюлетені для голосування після її несподіваної смерті «відповідно до закону штату». У штаті проведуть позачергові вибори, щоб заповнити її місце.