Росія зруйнувала всю енергосистему Херсона — ДТЕК (відео)

У Херсонській області намагатимуться якомога швидше відновити електрику.

росія знищила всю енергетичну систему Херсона, на її відновлення потрібно близько місяця. Так оцінюють енергетики наслідки окупації міста.

Як заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі, у деяких населених пунктах взагалі немає світла. Наприклад, у Херсоні рашисти зруйнували всю енергосистему.

«Там не те що графіків, там узагалі немає електроенергії», — сказав Сахарук.

За його словами, у Херсонській області намагатимуться якомога швидше відновити електрику. Для цього ДТЕК надасть фахівців, техніку та матеріали.

«Ми готові надати людей, техніку, матеріали, щоб допомогти якомога швидше відновити енергетичну інфраструктуру в Херсоні та на звільненій території Херсонської області», — додав Сахарук.

Він нагадав, що після деокупації Київщини енергосистему відновили за 30 днів. Стільки ж, за приблизними підрахунками, піде часу й на роботи на Херсонщині. Та попереду ще точніша оцінка характеру руйнувань.

Читайте також


В Україну почали завозити російське вугілля — Микола Волинко

Компанія «ДТЕК Енерго» імпортувала з Польщі 40 тис. тонн вугілля для проходження опалювального сезону. Заплановано імпортувати 170 тис. тонн. Між тим, за словами профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко, в Україну почали завозити вугілля з рф. Що відбувається, та хто знищує українську вугільну галузь, розбиралися журналісти i-ua.tv.